Dreiing av tre

Preparering av trestokken. Må en kappe stokken, så kappes det. Tilfanget av tre -emner er stort. Ved spindeldreiing kan man her enkelt se alle mulighetene med disse tre profilene.


Mitt første spørsmål her inne: hvilke norske tresorter egner seg best til dreiing ? Foreløpig har jeg dreiet en hel del eine, dette er et fantastisk. Vi har tre slag bjørk: dunbjørk, hengebjørk og dvergbjørk. Bjørka er hardfør og trives i. Einer er fin å lime saman til større emne før dreiing.


Det ein bør passe på. Videoen viser hvordan en vase lages fra kubbe til ferdig dreid vase. Lars Stana er en proffesjonell tredreier som nå er pensjonist men som har levd av tredreiing og. Etter å ha sett denne videoen skal.


Lastet opp av Gustavsen AS Fagsamlinger innen tredreiing - Norsk håndverksinstitutt handverksinstituttet. Siden det er forholdsvis enkelt å komme i gang med dreiing og få resultater. Rolf Tore Riska er tredreiermester og snekkermester.


Snekkerbakgrunnen har han fra Hafrsfjord Tre AS som trappesnekker. En periode underviste han som. RINGJERN for dreiing i endeve og kun i endeved. OVAL MEISEL for slettdreiing av senter oppspente emner som f. STIKKJERN for kapping av emner.


Glenn Lucas dvd om teknikker ved dreiing av boller. Dette er teknikker han har lært seg over en periode på år og som han deler med andre. Se flere ideer om Tredreiing, Trearbei Diy stol.


Et viktig verktøy for senterdreiing. Skrubben brukes til raskt å dreie firkantemner runde. Er slipt med samme slipefas i hele bredden og derved kan hele bredden. Varen er lagt i handlekurven.


Bakke set for dreiing. Chuck tilpasset 33mm stk. Dei manuelle dreiebenkane har som oftast berre to eller tre aksar: Éin akse som. For tredreierene på Hadeland ble det mye nytt og interessant innen verktøy, sliping, overflateteknikker og selvsagt karveskurd – som Simonsen.


Kos deg litt i dag. KAP TREDREIEBENKEN OG DREIING I STORE FORMAT. Her finner du litt. I dreieprosessen er det mykt å skjære i tre der det ikke er kvister, men hardt og vanskelig der det.


Utstyr og materialer: Arne stiller med utlån av dreijern og dreibenk, samt nødvendige treemner og forbruksmateriell. Kursvarighet: En hel dag, omtrent timer eller. Arbeidsplassen er i Mesotopos.


Dreie nøkkelring i tre. En liten landsby på øya Lesvos, Hellas. Følgende tre verktøytyper kreves.


Håndverket representerer flere ulike teknikker, slik som dreiing av ben og ryggtener, tilskjæring av setet og borring av hull til ryggtenene, sanking av hegg eller.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater