Behandle tregulv

Et nytt eller nyslipt parkett- eller tregulv kan behandles på mange måter. Med et oljet gulv er det enklere å flekkreparere småskader enn ved bruk av f. Gulvet vil føles mykt og behagelig å gå på i etterti og.


Du har slipt ned tregulvet – eller lagt et helt nytt – og nå vurderer du hvilken behandling som er best: olje, lakk, voks, såpe eller maling. Du har flere alternativer å behandle gulvet på. Alt etter hvordan. Ved behandling av tregulv må det ikke benyttes grønnsåpe som inneholder salmiakk.


Behandle tregulv

Salmiakk er et ammoniumklorid (NH4C) som bryter ned. Hvorfor trenger et tregulv behandling etter sliping? Hensikten med å behandle gulvet er med andre ord å tette porene og beskytte treverket i. Et massivt eikegulv kan gjerne behandles med hvitpigmentert hardvoksolje.


For å beholde de gode beskyttende egenskapene hos behandlingen. Må jeg behandle gulvet? Det er to hovedgrunner til at vi overflatebehandler tregulv.


De fleste ønsker et pent og lyst tregulv som ser naturlig ut, og ønsker å ha “ kontakt” med gulvet når man går på det. Her har vi et gulv som har blitt. Ulik behandling av tregulv. Ferdig slipt gulv - overflatebehandling av tregulv.


Vi har flere valg når det gjelder etterbehandling av et ferdig slipt gulv. Et lakkert tregulv er mer slitesterkt enn et oljet gulv, og det krever ikke like mye vedlikehold.


For å vedlikeholde et lakkert gulv kan du bruke en. Hvordan behandle tregulv med olje og lakk. Du bør ha olje, svamp, malingsrull, poleringskluter og nal for å olje tregulv. Først starter du.


Behandle tregulv

Noen behandlingsmetoder krever at du har et nyslipt eller nyrenset gulv for at det skal reagere på behandlingen. Lakk er det som forsegler gulvet, som vil gi en. Vakre parkett og tregulv må behandles jevnlig for å bevares og være lett å holde rent, men det krever ikke så mye som mange tror. Overflate- behandling.


Et tregulv er alltid lunt og varmt å gå på. Som slitesjikt på gulv legges på Osmo Hardvoks. Heltre eikegulv behandlet med Osmo Color Oil.


Det er derfor viktig å behandle gulvene på best mulig måte. En vakker eikeparkett eller et gammel lakkert furugulv kan bli både gul og blass etter noen års bruk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater