Male gulvfliser med varmekabler

Jeg har et gulv med rue keramiske fliser over varmekabler. Disse flisene er helt håpløse å rengjøre. Derfor lurer vi på om det er mulig å male.


Gangen i huset til Elisabeth skrek etter fornyelse, og det var da hun tok fatt på malekosten. Terracotta- fliser ble svært populært i de norske hjem på 80-tallet.


Male gulvfliser med varmekabler

To-komponent epoxy gulvmaling kan også brukes på gulv med varmekabler. Men velg maling med omhu, spesielt hvis det er gulvfliser som skal males.


Tidligere eier av vårt nyinnkjøpte rekkehus har valgt fliser med varmekabler på gulvet i nederste etasje. De har imidlertid valgt rosa. Jeg har aldri forsøkt å male fliser, men man trenger vel ikke pigge opp hele gulvet bare for å legge nye fliser om man har varmekabler.


Alle malebutikker frarådet oss å male flisene, men siden jeg hadde. Vi har nettopp kjøpt hus, og på badet er det ¿brune fliser på gulvet og veggene. De er pent satt opp, men vi ønsker oss et lyst bad. Stadig flere velger å male gulvet fremfor å legge nytt.


Enten du har gulv i heltre, parkett, laminat eller fliser, kan rommet få et helt nytt uttrykk etter noen runder. Har du i tillegg varmekabler, må du slå av disse før du maler. For å få maling til å sitte best mulig på fliser, anbefaler han å bruke en. Noe av det jeg får aller mest spørsmål om er kalkmaling på fliser … så her kommer mitt første av flere.


Vet du om dette vil fungere greit på flisegulv med varmekabler også? VIDEO: Du kan godt male de gamle flisene på badet ditt, men det er langt fra all maling som kan brukes. Sterkt gulv med epoxy.


Da kan du male det med epoxymaling. Er badet forholdsvis nytt, kan nye møbler og fliser være nok. Har en gang med nyyyydelige fliser av terracotta-utseende.


Male gulvfliser med varmekabler

Vurderer som en easyfix å male dem i sjakkmønster. Jeg ville ha bytta flisene, alternativt lagt flis-på-flis dersom du har varmekabler. Malte gulvfliser vil.


Nye varmekabler kan i såfall legges direkte oppå de gamle flisene. Det du trenger er: 1. Fjern løse fliser. Før du går i gang med selve flisleggingen, må du sjekke.


Male gulvfliser med varmekabler

Deretter påfører du et lag med primer med ei malerulle og lar. Smør aldri ut mer lim av gangen enn at du kan dekke limet med fliser før det.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater