Legge gulvbelegg på betong

I og med at vi har betonggulv lurer jeg på om det er noe man kan ha under belegget for å gjøre det lunere, mykere? Det anbefales ikke å legge belegget oppå de gamle flisene.


Legge gulvbelegg på betong

Da er det bedre å stryke et tynt lag med betong over først for å rette ut fugene i flisene. Man kan fint legge vinyl på gammelt vinylbelegg, kork og linoleum. Det er nødvendig for at betonggulvet ikke skal trekke til seg for mye av. Leggeanvisning til valgt produkt og leverandør skal følges.


Før belegg monteres på betonggulv der det er montert gulvvarme skal varmen være slått vekselsvis. Består undergulvet av betong, eller ligger det direkte på grunn, legger du alltid fuktsperre, selv om gulvet er utstyrt med varmekabler. Ofte er underlaget av betong. Da må du huske på å legge en fuktsperre før gulvet kommer på.


Legge gulvbelegg på betong

Hvis underlaget har små ujevnheter her og der, kan det være nok. Sørg for å tørke betongen før du legger gulv.


Legge gulvbelegg på betong

Et alternativ til å legge nytt betonggulv, er å legge et lett, flytende gulv på fuktsperre og trykkfast varmeisolasjon oppå det gamle betonggulvet. Det er derfor vanligst å legge parkett som skal limes til underlaget når man legger gulv over betong. Nivåujevnheter som overstiger mm pr kvadratmeter bør. Vi guider deg til de forskjellige gulvtypene og veileder deg til hvordan du selv kan legge forskjellige typer gulv.


Skal du legge nytt gulv på betong - skal du bruke fuktsperre. Lær hvordan i denne videoen! Lastet opp av MAXBO - Godt gjort!


Dette kontrollerer du ved å legge et rettbord på kant oppå bjelkene, og se om. Drømmer du om parkett, marmor eller betong på badet? Nå kan du få designbadet du alltid har ønsket deg, uten å legge en eneste flis. Gulvbelegg som vinylgulv eller gummigulv krever meget harde underlag, og må derfor limes rett nedpå betonggulvet eller spongulv.


Du kan selvsagt legge et. Det kan gå greit hvis kjelleren bare brukes til oppbevaring. Før man legger et tett belegg på betong, må fuktinnholdet i betongen måles. Tilsettingsstoffer til betong og mørtel.


Produkter for vanntetting, injeksjon. Man kan legge varmekabler eller rør til vannbåren varme i selve sålen. Hvis man skal ha et annet gulvbelegg på betongfundamentet kan man. Ligger betonggulvet direkte mot mark, kan betongen kontinuerlig.


Med to fliser per bord er det både raskt og effektivt å legge. Derfor gjelder det å velge gulv som tåler både slitasje og fukt. Platon Gulv er et fukt- og damptett underlag for etablering av sunne innemiljøer. Luftsjiktet under platen besørger ventilering av betong, kjeller gulv og vegger.


Innen- og utendørs gulv – for å beskytte betong. Hvordan legge vinylgulv ?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater