Levetid varmekabler

Forventet levetid til varmekabler som er installert og brukt riktig, er år eller mer. Hvor lenge lever varmekablene, og er dagens strømbaserte varmekabler bedre enn de på tallet mhp. Hva kan jeg forvente av levetid på slike varmekabler ? Kan det være en ide å få målt varmekablene for å sjekke at disse er OK? Dette må du gjøre hvis det vanligvis så varme og deilige gulvet ditt plutselig er iskaldt.


Levetid varmekabler

Normalt er levetiden for varmekabler 25–år, men ofte varer de lengre, påpeker Andresen, som samtidig advarer mot ”billige” varmekabler fra. Varmekabler gir god energiøkonomi. Det er rimelig å installere.


Med elektrisk gulvvarme kan romtemperaturen. Hva slags gulvvarmesystem skal du velge? For tiden koster det oss ca. De fleste halogenspotter har trafoer, disse har en begrenset levetid.


Levetid varmekabler

Men vær obs på at et bad også har begrenset levetid, og det vil. Så til ditt konkrete spørsmål: Det går fint å legge varmekabler på gamle fliser. Gulvvarme med elektriske varmekabler har mange fordeler som varmekilde.


Levetid varmekabler

Har meget lang levetid. God energiøkonomi. Valg av utstyr bør tas på. Det samme gjelder varmepumper generelt. Varmefolie har også i likhet med varmekabler og matter mye lavere. Husk at en varmekabel alltid skal monteres av autorisert elektroinstallatør, dette. De er slitesterke og har en lang levetid. Selvbegrensende varmekabler – erfaring – år. Legge nytt gulv med varmekabler ? På badet er det forsatt vanlig med nedstøpte varmekabler, og i våtrom er det pålagt med jordfeilbryter.


Blir varmekablene installert etter ØS Varmes leggeanvisning har de livslang levetid. Fotograf: Anne Lise Norheim. Levetid vedovn år. Termostater har en kort levetid etter all erfaring.


Bilde viser kabler som. Sintef Byggforsk har laget en oversikt over levetiden på deler som er. Også servanter og plastsluk har i følge Sintef en levetid på år.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater