Hvilken type sand til plen

En venn sa at det er bra å bruke sand, og at det er også bra for plenen. Stemmer dette, og hvis ja hva slags type sand ? Ha en fortsatt god. Hvilken gressfrøblanding skal jeg velge, og hvordan sår jeg?


Skal plenen anlegges på tung leirjor er det lurt å blande inn sand eller grus med. Tilføring av luft til jorden hjelper dersom den inneholder for lite sand, som leirjord.


Har lest litt rundt om dette å ha sand på plenen. Anlegge plen - for lite sand i jorda? Hvor mye sand i plenjord? Det kan jevnes ut med sand, som rakes over plenen.


Hvilken type sand til plen

Sandjevning kan utføres når som helst, men gjerne midt i sesongen, for da vokser gresset. Strø derfor et lag på én centimeter med sand ned i plenen din, og bruk en plenlufter til å virvle mosen opp av plenen og sanden ned i plenen. Etter et par uker vil. Da får du en type jor ofte kalt dressjor som inneholder sand som du kan ha oppå den gamle plenen.


Hvilken type sand til plen

Rak fint utover, så det dekker plenen. Mener jorda er av myr- type (mørk og relativ fuktig). Sanden gjør plenen sterkere og mer stabil, gir bedre drenering og dessuten trives gresset. Neste generasjons plen, fast, mosefri og bruksklar uansett vær.


Hvilken type sand til plen

En sandplen er nesten som en vanlig gressplen, bare at det brukes en spesiell type sand i. Er det mye sand i jorda holder det med en lett spavending eller fresing. Riktig type jord er suksessfaktor nummer én, sier forskeren. I mineraljord er innholdet av sand eller leire høyt. Slik sparkler du.


En behandling med toppdressing, dvs. Når du skal reparere mindre områder i plenen, bruker du samme type plenfrø som før. Skal du anlegge plen eller etter-så må du tenke på dette.


Når du sår plen for aller første gang, er det dessuten en fordel å ha sand i jorden for. Man bør spørre på et hagesenter om hvilken type man skal bruke om man skal. Til plen sandMan kan ha noen plenfrø oppå, men gressplantene vokser.


Dette er en type sand som passer godt til. Jorda inneholder i tillegg sand som gir jorda stabilitet, permeabilitet og sist men ikke minst slitestyrke.


Eller kanskje du trenger sand eller grus hvis det er tung leirjord der plenen skal. Plenen skal jo tåle tråkk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater