Hvordan lagre vin

Guide med massevis av gode tips til vinlagring. Ro, stabil temperatur og jevn luftfuktighet er de viktigste elementene i lagring av vin. Lagring av vin - Norske Vinklubbers Forbund nvkf. Hvilke viner som har godt av å ligge lenger og hvordan de bør lagres er ikke alltid like lett å holde orden på.


Hvordan lagre vin

Jeg har samlet sammen en liten. Foretrekker du gigantiske vinglass eller setter du vinen i kjøleskapet? TYPISKE TABBER: Mange er ikke klar over hvordan vin bør lagres før. Riktig lagring av vin er viktig for at vinens kvalitet ikke skal forringes.


Unngå vibrasjoner så langt det lar seg gjøre, og la vinen hvile noen. Før vi gir våre anbefalinger for hvordan du best lagrer vin, husk at de aller fleste viner du kjøper er.


De fleste viner som selges i dag er drikkeklare, men de tåler som regel oppbevaring i ett til to år. Når man lagrer vin over.


Hvordan lagre vin

Vi skiller mellom oppbevaring og lagring av vin, forteller Tom Tyrihjell, varefaglig leder i Vinmonopolet. Ved lagring er målet å forbedre vinen. Skal du lagre mye vin, kan det lønne seg med et vinskap. Hvor lenge holder egentlig vin i bag-in-box?


Hva kan og bør lagres ? Les gjerne vår installasjonsguide om hvordan du bygger inn det integrerbare vinskapet. All ære til vinskap, men ønsker du å oppbevare vinen din.


Hvordan lagre vin

Prisen er ofte en pekepinn på hvorvidt en vin er ment for lagring. En vin kan fort bli dårlig dersom den oppbevares feil. Direkte sollys er et eksempel på hvordan.


Har man ikke noe sånt ste er det beste å oppbevare vinen i jevne lysforhold og jevn temperatur. Både rødvin, hvitvin og musserende vin kan. Vin skal oppbevares mørkt og kjølig.


Det beste du kan gjøre for vinen, er å ha en egen lagringsplass for den. Det gjelder all vin, uansett emballasje, forteller hun. RIKTIG LAGRING : Har du først åpnet flasken bør du oppbevare den mørkt og kjølig, da vil den holde lenger.


I tillegg kan det være lurt å handle inn litt « drikkevin », som er en rimeligere og god vin som ikke trenger lagring. Da slipper man å bli fristet til å. Ny forskning viser hvordan du egentlig skal oppbevare brokkolien.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater