Impregnering av trevirke

Impregnering av trevirke

I Norden er det etablert fire impregneringsklasser for impregnert trevirke. Disse er basert på Norsk Standard NS-EN 3– Tre og trebaserte produkters. Trykkimpregnert trevirke har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke.


Riktig behandling av trevirke er en forutsetning for både utseende og lang levetid. En oppdatert anvisning i Byggforskserien gir gode råd. Hvor dypt er avhengig av tre - slaget.


Impregnering av trevirke

I Norge impregneres normalt furu, men gran kan også impregneres til kledning. I furu blir hele yteveden impregnert og i. Både trykkimpregnert og kreosotimpregnert trevirke skal behandles som farlig avfall. Men hva med det som er Cu- impregnert ? Det er jo ikkje uvanleg å bruke olje til å gjere treverk i båtar eller hus bestandige mot fukt. Logikken seier meg at eg kan bruke spillolje på.


Vanntynnet impregnering for tre er et trebeskyttelsesmiddel til behandling av treverk som er fuktutsatt, både ute og inne. Impregneringen er spesielt egnet for. Krom og arsen-salter forbudt.


Raskt, enkelt og billig. Høy kvalitet, lave priser, rett hjem til deg. Kjøp impregnert terrassebord fra Byggmax og skap din egen. Overflaten får et grønnskjær og får økt holdbarhet.


Impregnering av trevirke

I norden er det etablert fire impregneringsklasser for impregnert trevirke. Levetiden til tre i sjøvann er ikke lett å forutsi, siden den er avhengig av. På denne prøveoppstillingen har vi satt opp seks ubehandlede furubor et trykkimpregnert bord og et gjennom- impregnert Superwood-bord. Til mange arbeider, som for eksempel kledning, terrasser og annet som er utsatt for vær og vin er det fornuftig å bruke impregnerte.


Tester viser at enkelte parti trykkimpregnert trevirke som selges i dag, ikke holder tilfredsstillende kvalitet på grunn av mangelfull impregnering. FURU IMP 34X145.


Her finner du nyttig informasjon om avfallstypen impregnert trevirke, CCA. Du kan også laste ned et utskriftsvennlig fraksjonsmerke. Hva kan påvirke forventet levetid. Bearbeiding: Når du bryter gjennom impregneringslaget, svekkes beskyttelsen.


Generelt bør du derfor bearbeide impregnert tre. Med ferdige trappevanger i ulike størrelser kan du for. Stoffene ble brukt til impregnering av trevirke for å motvirke eller forsinke. Bruk og gjenbruk av CCA- impregnert tre er blant annet forbudt.


Dette gjøres for at treverket skal tåle ytre påvirkninger utendørs.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Lakk til tre

Bunnplate tredal tilhenger

Billigste fasadeplater